OD 14.11.-18.11.2016
TEDEN LOKALNO PRIDELANE HRANE
ZAJTRK | DOP. MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PONEDELJEK
|
I. mlečni riž-7 II. kruh Veselko-1, kuhan pršut, sveža rdeča paprika, čaj |
Cvetačna juha, segedin golaž(I. sladko zelje z mesom)koruzna polenta, kompot iz suhih marelic | Jabolko, BIO ajdovo pecivo-1 | |
TOREK
|
Mlečna prosena kaša-1,7, suhe slive
|
Ohrovtova juha, piščančje kocke v naravni omaki-1, testenine tribarvni svedri-1,3 (I. testenine polžki-1,3)pesa v solati |
Smuthie 100% sadni obrok, žemlja-1 | |
SREDA
|
I. mlečni BIO pirin zdrob-1,7 II. Kajzerica-1, rezina sira-7, paradižnik, čaj |
mešano sadje, sadna kaša | Ješprenčkova enolončnica s piščančjo hrenovko, rezina kruha-1, skutna pena s kakijevim prelivom-7 |
Banana
|
ČETRTEK
|
I. mlečna ribana kaša-1,3,7 II. Gustav črni kruh-1, tunin namaz z zelenjavo, čaj |
mešano sadje, sadna kaša | Prežganka z jajčkom-1,3, pečenka(I. pečen piščanec), mešanica 3žit s koruzo in korenčkom, mlado zelje v solati s fižolom |
Naravni domač jogurt-7, pisan kruh-1
|
PETEK
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK |
Kruh iz krušne peči-1, domače maslo-7, cvetlični med, domače mleko-7, jabolko | mešano sadje, sadna kaša | Bučna juha, mesne kroglice v paradižnikovi omaki-3, pire krompir-7, zelena solata | Mandarina, domače pecivo s semeni-1 |
Temno obarvano-lokalna živila ali jed ki vsebuje vsaj eno lokalno živilo
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost – Uredba EU št. 1169/2011V skladu z zahtevami o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014.
Seznam alergenov je objavljen na oglasnih deskah vrtca. Kruh in pekovsko pecivo lahko vsebuje sledi: mleka, jajc, soje, oreščkov in sezama